Inspectie

Volgens de Arbowet is het belangrijk om draagbaar klimmateriaal periodiek te controleren op eventuele gebreken. Roossien heeft deskundige inspecteurs in dienst die deze keuring graag uitvoeren.

Herstel of reparatie

Er wordt bij de inspectie een duidelijke scheiding gemaakt van goed- en afgekeurd materiaal. Naast klimmateriaal inspecteert Roossien ook andere producten, zoals roostervloeren. Bij afgekeurd klimmateriaal wordt er bekeken of herstel mogelijk en zinvol is. Eventuele reparatiewerkzaamheden voeren de inspecteurs zoveel mogelijk ter plaatse uit. Als het herstel van items niet mogelijk is, maakt de inspecteur in overleg een vervolgafspraak. Uiteraard is het mogelijk om bij Roossien vervangende items aan te schaffen.

Onze service

Vraag een offerte aan voor de inspectie van je klimmateriaal. Bij een inspectieopdracht brengt de inspectiedienst een bezoek aan je bedrijf. Dit bezoek heeft een minimale invloed op de dagelijkse werkzaamheden. Tijdens het bezoek worden alle aanwezige klimmaterialen van elk merk gekeurd. Ieder gekeurd item wordt voorzien van een permanente keuringssticker met een uniek nummer, mits het materiaal dit toelaat.

Inspectieformulier

De keuringsresultaten staan na de inspectie gauw in ons registratiesysteem. De digitale rapportage daarvan ontvang je na de keuring in je mailbox.

Tips voor onderhoud

Een veilig gebruik van draagbaar klimmateriaal is belangrijk. De volgende adviezen helpen daarbij.

  • Houd de ladder of trap zoveel mogelijk vrij van ongerechtigheden zoals verf, modder, sneeuw en olie
  • Plaats de ladder of trap nooit op een tafel, kist, krat of ander onstabiel stavlak
  • Plaats de ladder of trap zo dat de afstand van de voet van de ladder of trap tot de muur ongeveer gelijk is aan een kwart van de lengte van de ladder of trap. Dan ontstaat er een hellingshoekhoek van circa 75°
  • Beklim een ladder of trap zonder platform nooit hoger dan de vierde sport of trede van boven
  • Leun niet te ver opzij. Verplaats de ladder of trap liever wat vaker
  • Controleer de ladder of trap na ontvangst en voor ieder gebruik op goede een werking

Koop geen draagbaar klimmaterieel voor professioneel gebruik dat niet voldoet aan de Nederlandse Warenwet. De kans op afkeuringén ongelukken is te groot