Een enkele trap is anders dan een enkele ladder. Het verschil zit ‘m in de hellingshoek en in de treden, die bij een ladder sporten heten.  Bij langdurig werken op hoogte is het comfortabeler om op treden te staan dan op sporten.

Kenmerken
De aluminium enkele trap (of trapladder) heeft een maximale werkhoogte van 5,3 meter. De enkele trap heeft een tredeafstand van 235 mm. De maximale belastbaarheid is 150 kilo.

Stabiliteit
Bij een ladder of trap met lengte van meer dan drie meter is het verplicht om gebruik te maken van een stabilisatiebalk, tenzij deze voldoende is gefixeerd. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van een ladder of trap. Kies voor een standaard of Nivello® stabiliteitsbalk.

Innovatieve ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Door het anti-slipprofiel aan de onderkant van de ladderschoenen is de enkele trap geschikt voor gebruik op elke ondergrond.

Ergo-pad® handgreep
Met de ergo-pad® handgreep is de trap eenvoudig te verplaatsen. Deze handgreep bevindt zich namelijk precies op het balanspunt. Hierdoor til je de trap ergonomisch en met optimaal draagcomfort. De handgreep werkt ook als klemmechanisme voor transport.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De vaste, enkele trappen zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan de EN-131 en aan de Warenwet.

Accessoires
Wil je een ladder met een ophangconsole, stabilisatiebalk, emmerhaak of ladderbankje? Accessoires voor ladders zijn bij Roossien los verkrijgbaar.