De vliegtuigtrap of platformtrap is een verrijdbaar werkstation die voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden. Vaak worden de vliegtuigtrappen gebruikt voor onderhoud aan vliegtuigenhelikoptersstraaljagers of zelfs vrachtwagens. De vliegtuigtrap heeft een grotere werkhoogte dan bijvoorbeeld de bordestrap of platformtrap en is daarom vaak de keuze voor onderhoud op hoogte.

De verrijdbare trap is standaard beschikbaar in 2 uitvoeringen: 45° of 60°. Uiteraard is bij Roossien Hoogwerktechniek maatwerk ook mogelijk en zijn er vanzelfsprekend veel variaties mogelijk om over een gepersonaliseerde vliegtuigtrap te beschikken.

De vliegtuigtrap is standaard leverbaar in 3 verschillende tredebreedtes: 600, 800 en 1000 mm, deze zijn standaard uitgevoerd in aluminium ribbelprofiel. Deze is tegen meerprijs ook leverbaar in andere tredesoorten o.a. staalverzinkte roostertreden.

De gehele vliegtuigtrap wordt standaard geleverd inclusief twee trapleuningen en een driezijdig leuningwerk voor op het platform.