De dubbele trappen van Roossien zijn gemaakt voor de industrie en verkrijgbaar in aluminium, hout en kunststof. De trap is toegankelijk vanaf twee kanten. Met de sterke, kegelvormig uitlopende stijlen staat de trap altijd stevig. De trap is ook verkrijgbaar in verrijdbare vorm.

Afmetingen
De trede-afstand is 280 mm bij de aluminium trap, 230 mm bij de houten trap en 235 mm bij de kunststoffen trap.

Innovatieve ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Door het anti-slipprofiel aan de onderkant van de ladderschoenen is de dubbele ladder geschikt voor gebruik op elke ondergrond.

Ergo-pad® handgreep
Door de ergo-pad® handgreep is de trap bovendien eenvoudig te verplaatsen. Deze handgreep bevindt zich namelijk precies op het balanspunt. Hierdoor til je de trap altijd op het optimale draagpunt. De handgreep werkt ook als klemmechanisme voor transport.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De trappen zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm en aan de Warenwet.

Steunbeugel
Bij dit type trap is volgens de Nederlandse wet is het gebruik van een steunbeugel van minimaal 600 mm hoogte verplicht. Deze maakt geen deel uit van de standaarduitvoering, omdat dit op Europees niveau geen verplichting is. De steunbeugel is uiteraard apart leverbaar en vindbaar onder artikelnummer 19941.