Gebouwen en daken

Moet iemand werk verrichten op het dak van een gebouw? Zorg er dan voor dat het dak goed te betreden is en dat het mogelijk is om er veilig te werken.

Over Roossien
Roossien Hoogwerktechniek levert al sinds 1998 kooiladders, dakrandbeveiliging, brugtrappen en vaste trappen. In de eigen fabriek maken de gecertificeerde vaklieden van Roossien deze producten dagelijks op maat. Ook levert Roossien standaard producten van Duitse kwaliteit. De expeditiedienst levert de producten af in Nederland en België. Welk product je ook nodig hebt; Roossien is al meer dan twintig jaar hét adres voor veilige werkplekken op hoogte.

Kooiladders
De kooiladders van Roossien voldoen aan de EN-14122-4 en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De langste kooiladder die Roossien ooit leverde was maar liefst 101 meter!

Materiaal
De kooiladders zijn leverbaar in diverse materialen. Kies voor een kooiladder in de volgende materiaalsoorten:

  • Blank aluminium
  • Geanodiseerd aluminium
  • Verzinkt staal
  • Roestvast staal (RVS 304 of RVS 316)

Bijzondere extra’s
Het is mogelijk om de kooiladder te laten poedercoaten in iedere RAL-kleur, zodat deze perfect past bij de huisstijl van je bedrijf. Ook is de kooiladder uit te voeren met een zelfsluitende deur, afsluitdeur of -hek, overstapbordes, en uitstaptrede, -hulp of -oren.

Antiklimmaatregelen
Daarnaast levert Roossien producten die dienst doen als anti-diefstal of -klimmaatregel. Sluit de kooi bijvoorbeeld af met een staalverzinkte afsluitdeur, afsluithek of valladder.

De brugtrap kun je op het dak inzetten om over leidingen te lopen of om op een veilige manier van het ene dakvlak naar het ander te gaan. Hou bij de aanschaf van een brugtrap rekening met de hoogte onder het platform.

Traptreden
De brugtrap is standaard verkrijgbaar met aluminium roostertreden van  in breedtes van 600, 800 en 1.000 mm. Roossien levert de brugtrap ook met:

  • Roostertreden van staal
  • Ponsroostertreden van aluminium
  • Ponsroostertreden van staal

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De brugrappen zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan de EN-14122.

Daktoegang
Een veilige toegang tot het dak is op diverse manieren te realiseren. Plaats bijvoorbeeld een vaste trap of een kooiladder. Roossien maakt dagelijks ladders en trappen op maat om de toegang tot een dak passend en veilig te maken.

Advies
Laat je adviseren over de vele toepassingen van een brugtrap op je dak door een vakkundige commercieel technisch adviseur van Roossien.

De vaste trap of steektrap van Roossien is gemaakt voor de industrie. De trap doet perfect dienst als permanente vlucht- of toegangsweg en wordt standaard geleverd met één handleuning. Ook is de trap leverbaar met een tussenbordes.

Traptreden
De vaste trap is standaard verkrijgbaar met roostertreden in breedtes van 600, 800 en 1.000 mm. Hierdoor is de trap geschikt voor professioneel gebruik binnen én buiten. In natte of vette omgevingen zijn de staalverzinkte traptreden een aanrader.

Maatwerk
Ook de vaste trap is op maat leverbaar. Zo kun je trap volledig afstemmen op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een trap met een uitstekend platform, uitneembaar leuningwerk of een zelfsluitende poort? Met de maatwerkproducten van Roossien zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bijzondere extra’s
Het is mogelijk om de vaste trap te laten poedercoaten in iedere RAL-kleur, zodat deze perfect past bij de huisstijl van je bedrijf. Ook kun je de vaste trap uitbreiden met een hekwerk. Een hekwerk zorgt ervoor dat je niet zomaar toegang krijgt tot het dak. Roossien maakt het hekwerk voor jou op maat en zorgt voor een extra veilig gevoel.

Veiligheid
Ook de vaste trappen zijn gecertificeerd en voldoen aan de EN-14122.