Gebouwen en daken

Moet jij, je collega of je klant werk verrichten op een gebouw of een dak? Zorg er dan voor dat het gebouw/dak veilig kan worden betreed en dat er veilig kan worden gewerkt.

Roossien Hoogwerktechniek maakt al sinds 1998 haar eigen kooiladders, dakrandbeveiliging, brugtrappen en vaste trappen op maat door heel Nederland en België. In onze eigen fabriek fabriceren de gecertificeerde vaklieden van Roossien al meer dan 20 jaar ladders en trappen op maat, volledig VCA en ISO 9001 gecertificeerd.

Kooiladders
Onze kooiladders voldoen aan de norm EN-14122-4. Kooiladders zijn uit te voeren in verschillende afmetingen, de langste kooiladder die wij ooit hebben mogen leveren was maar liefst 101 meter. De mogelijkheden zijn dus ongelimiteerd.

Er is keuze uit de volgende materiaalsoorten:

  • Blank aluminium
  • Geanodiseerd aluminium
  • Staal verzinkt
  • RVS

Daarnaast is het ook mogelijk om de kooiladder te laten poedercoaten in de desgewenste RAL-kleur om perfect bij de huisstijl van het bedrijf te passen. De kooiladder is desgewenst uit te voeren met: een zelfsluitende klapdeur, uitstaptrede, afsluitdeur, afsluithek, slagboom, uitstaphulp en uitstaporen.

Ook zijn er nog meer anti-diefstal of anti-klim mogelijkheden beschikbaar zoals het volledig afsluiten van de kooi met een aluminium plaat of een valladder. Kortom, de mogelijkheden voor kooiladders zijn eindeloos door de modulaire bouw. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Brugtrappen zijn robuuste trappen die worden gebruikt in de industrie om over obstakels te kunnen lopen.

Bij een brugtrap is de hoogte onder het platform van belang, houdt hier tijdens de overweging van het product dit goed in de gaten.

Traptreden
De brugtrap is standaard verkrijgbaar met tredebreedtes van 600, 800 en 1.000 mm en heeft treden met een aluminium ribbelprofiel. Roossien levert de brugtrap ook met de volgende traptreden:

  • Treden met aluminium ribbelprofiel (standaard)
  • Vierkantroostertreden van staal (SV)
  • Vierkantroostertreden van aluminium (AE)
  • Ponsroostertreden van aluminium (AP)
  • Ponsroostertreden van staal (SP)
  • Treden met zwarte korundcoating en extra anti-slip (R13)


Maatwerk
Bij Roossien kun je een brugtrap op maat laten maken. Zo zorg je met jouw specificaties, materiaalkeuze en extra’s voor een volledig gepersonaliseerde trap. Al meer dan twintig jaar maken we in onze eigen fabriek ladders en trappen op maat. Met de maatwerkproducten van Roossien zijn de mogelijkheden dan ook eindeloos.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De brugrappen zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm EN-14122.

Daktoegang kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een vaste trap of een kooiladder. Roossien maakt dagelijks trappen op maat om toegang te verschaffen tot een dak.

De vaste trap of steektrap van Roossien is gemaakt voor de industrie en geschikt voor professioneel gebruik. Roossien levert ook een tussenbordes voor de vaste trap. Als permanente vlucht- of toegangsweg is de trap het perfecte middel voor periodieke onderhoudswerkzaamheden. De trap heeft standaard één handleuning.

Traptreden
De vaste trap is standaard verkrijgbaar met tredebreedtes van 600, 800 en 1.000 mm en heeft treden met een aluminium ribbelprofiel. Dit ribbelprofiel zorgt voor een anti-slipwerking. Hierdoor is de trap geschikt voor professioneel gebruik binnen én buiten. In natte of met olie besmeurde omgevingen zijn de staalverzinkte traptreden een aanrader.

Maatwerk
De vaste trappen op Roossien zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ben je op zoek naar een trap met specifieke maten? Op Roossien kun je een bordestrap op maat laten maken. Zo kun je trap volledig afstemmen op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een trap met een uitstekend platform, een uitneembaar leuningwerk of een zelfsluitende poort? Met de maatwerkproducten van Roossien zijn de mogelijkheden eindeloos. Al meer dan twintig jaar maken we in onze eigen fabriek ladders en trappen op maat.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De vaste trappen zijn dan ook gecertificeerd en voldoen aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm EN-14122.