Het assortiment van Roossien bevat rolsteigers en kamersteigers. Deze steigers zijn een perfect hulpmiddel bij professionele klussen en voldoen aan de EN-1004. De aluminium steigers spelen een belangrijke rol in bijvoorbeeld de utiliteitsbouw en de industrie. Steigeronderdelen zijn eenvoudig los te bestellen.

Algemene kenmerken
De steigers hebben een maximale werkhoogte van 14 meter. Het is mogelijk om de steigers uit te bouwen tot een stahoogte van 12,8 meter. De steigers hebben een breedte van 750 of 1.350 mm.

Rolsteigers
De mobiele rolsteigers zijn met name geschikt voor gebruik buiten. Met de zwaarlastwielen is de rolsteiger eenvoudig te verplaatsen. Zo werk je gemakkelijk op meerdere plekken aan een gevel of in de vrije ruimte. De wielen zijn bovendien voorzien van een spindel en maken de steiger geschikt voor gebruik op een ondergrond van ongelijke hoogte.

Kamersteigers
Kamersteigers zijn lager dan rolsteigers en geschikt voor binnen- en buitengebruik. De steigers zijn gemakkelijk op te bouwen en te verplaatsen door één persoon. Door het compacte formaat zijn de steigers gemakkelijk te vervoeren en op te bergen.

Steigeronderdelen
Roossien levert ook afzonderlijke steigeronderdelen.