De tweedelige opsteekladders van kunststof zijn sterk. Het corrosiebestendige ladderbeslag zorgt hiervoor. Ook heeft de opsteekladder vanaf 2×12 sporten een automatische opsteekvergrendeling. Daarmee valt het topdeel automatisch in het slot en kan er omhoog worden geklommen.

Kenmerken
De opsteekladder heeft een buitenbreedte van 420 mm. De profielsporten zijn tweezijdig geribbeld en hebben een afmeting van 28 x 29 mm. De sportafstand is 280 mm; dit is verticale afstand tussen de bovenkant van een trede tot de bovenkant van de volgende trede.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De tweedelige opsteekladder van volkunststof zijn dan ook getest tot 28.000 Volt en voldoen aan de EN 61478:2002 artikel 6.5.1 en A1:2004 categorie 1, en aan de Warenwet. Ook zijn de ladders gecertificeerd.

Lange levensduur
De ladderbomen zijn gemaakt van glasvezelversterkt kunststof (GVK). De gefelste sport-boomverbinding maakt de ladder oersterk en zorgt voor een lange levensduur. De kunststof profielen hebben zelfs een verouderingsbestendigheid van minimaal tien jaar. Dus kies je voor deze ladder, dan kies je voor duurzaam!

Innovatieve ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Door het anti-slipprofiel aan de onderkant van de ladderschoenen is de opsteekladder geschikt voor gebruik op elke ondergrond.