De dubbele ladders van kunststof zijn gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Dit bijzondere materiaal heeft uitstekende corrosiebestendige eigenschappen. Deze ladders kunnen dan ook wel tegen een stootje.

Chemisch bestendig
De ladders van glasvezelversterkt kunststof zijn chemisch bestendig. Dit maakt de ladders bijzonder geschikt voor werkzaamheden in omgevingen waarin bijvoorbeeld logen en zuren voorkomen.

Elektrisch geïsoleerd
Ook hebben de ladders van glasvezelversterkt kunststof goede, elektrische isolatie-eigenschappen. Dit maakt de ladders geschikt voor werkzaamheden nabij of aan onder spanning staande delen.

Industriële kwaliteit
De tweezijdig begaanbare ladder is voorzien van stevige scharnieren van verzinkt staal met een schroefverbinding. De kegelvormige stand van de bomen en de duurzame sport-boomverbinding zorgen daarbij voor stabiliteit. Het nylon spreidlint zorgt voor een optimale positie. De ladderbomen worden aan de bovenkant afgesloten met kunststof doppen.

Veilig
Veilig werken staat bij Roossien voorop. Alle ladders voldoen dan ook aan de veiligheidsnorm EN-131 en aan de Warenwet. De glasvezelversterkte kunststoffen ladders zijn daarbij getest op schokken tot 28.000 Volt en voldoen aan veiligheidsnorm EN-61478:2002 artikel 6.5.1 en A1:2004 categorie 1, en aan de Warenwet.

Innovatieve ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie.