De enkele ladders van kunststof zijn gemaakt voor de industrie en kunnen wel tegen een stootje. De kunststoffen ladders van Roossien zijn namelijk gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Dit bijzondere materiaal heeft uitstekende corrosie-eigenschappen, die de putladders onbrandbaar maken en geschikt voor speciale uitdagingen. De lage thermische geleidbaarheid biedt bijvoorbeeld voordelen bij het werken in warmere omgevingen.

Chemische bestendigheid
De ladders van glasvezelversterkt kunststof zijn zelfs in agressieve omgevingen chemisch bestendig. Ideaal bij werkzaamheden in omgevingen waarin bijvoorbeeld zuren en logen voorkomen.

Elektrische isolatie
Ook hebben de ladders van glasvezelversterkt kunststof goede, elektrische isolatie-eigenschappen. Dit maakt de ladders geschikt voor werkzaamheden nabij of aan onder spanning staande delen. Hoewel de ladders een zeer goede elektrische isolatie bieden, kunnen ze statisch worden geladen. Daarom zijn de ladders niet geschikt voor gebruik in EX-zones.

Veiligheid
Veilig werken staat bij Roossien voorop. Alle ladders voldoen dan ook aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm EN-131 en de Warenwet. De glasvezelversterkte kunststoffen ladders zijn daarbij getest tot 28.000 Volt en voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN-61478:2002 artikel 6.5.1 en A1:2004 categorie 1. zijn de ladders gecertificeerd.

In de praktijk maken elektriciens vaak gebruik van houten ladders. Voor werkzaamheden aan of nabij onder spanning staande delen zijn echter alleen adequaat geteste ladders van glasvezelversterkt kunststof toegestaan.

Opslag en transport
Ladders van glasvezelversterkt kunststof of ladders die deze stoffen bevatten, moeten uit de buurt van direct zonlicht worden bewaard. Houd er bij het opbergen en transporteren van de ladders rekening mee dat glasvezelversterkt kunststof stootgevoelig is.

Scharnierbare ladderschoen
De gepatenteerde ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Het ribbelprofiel aan de onderkant van de ladderschoen zorgt voor een volledige grip op elke ondergrond.

Gebruik
Het slijpen, snijden of zagen van glasvezelversterkt kunststof produceert fijnstof en spanen die de menselijke gezondheid en de functionaliteit van machines en apparatuur kunnen aantasten.

Maatwerk
Je ladder volledig afstemmen op jouw wensen? Bij Roossien maken we modulaire ladders en trappen moeiteloos op maat.