De enkele ladders van kunststof zijn gemaakt voor de industrie en kunnen wel tegen een stootje. De kunststoffen ladders van Roossien zijn namelijk gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Dit bijzondere materiaal heeft uitstekende corrosiebestendige eigenschappen, die de enkele ladders onbrandbaar maken en geschikt voor speciale uitdagingen. De lage thermische geleidbaarheid biedt bijvoorbeeld voordelen bij het werken in warmere omgevingen.

Chemische bestendigheid
De ladders van glasvezelversterkt kunststof zijn zelfs in agressieve omgevingen chemisch bestendig. Ideaal bij werkzaamheden in omgevingen waarin bijvoorbeeld zuren en logen voorkomen.

Elektrische isolatie
Ook hebben de ladders van glasvezelversterkt kunststof goede, elektrische isolatie-eigenschappen. Dit maakt de ladders geschikt voor werkzaamheden nabij of aan onder spanning staande delen. Ondanks deze eigenschappen kunnen ze statisch worden geladen. Daarom zijn de ladders niet geschikt voor gebruik in explosieve omgevingen (EX-zones).

Veiligheid
Veilig werken staat bij Roossien voorop. Alle ladders voldoen dan ook aan de EN-131 en de Warenwet. De glasvezelversterkte kunststoffen ladders zijn daarbij getest tot 28.000 Volt en voldoen aan de EN-61478:2002 artikel 6.5.1 en A1:2004 categorie 1. Ook zijn de ladders gecertificeerd.

Let op: in de praktijk maken elektriciens vaak gebruik van houten ladders. Voor werkzaamheden aan of nabij onder spanning staande delen zijn echter alleen adequaat geteste ladders van glasvezelversterkt kunststof toegestaan.

Opslag en transport
Ladders van glasvezelversterkt kunststof of ladders die deze stoffen bevatten, moeten uit de buurt van direct zonlicht worden bewaard. Houd er bij het opbergen en transporteren van de ladders rekening mee dat glasvezelversterkt kunststof stootgevoelig is.

Scharnierbare ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Door het anti-slipprofiel aan de onderkant van de ladderschoenen is deze enkele ladder geschikt voor gebruik op elke ondergrond.

Maatwerk
Je ladder volledig afstemmen op jouw wensen? Bij Roossien maken we modulaire ladders en trappen moeiteloos op maat.