De enkele ladders van kunststof zijn gemaakt voor de industrie en kunnen wel tegen een stootje. De kunststoffen ladders van Roossien zijn namelijk gemaakt van glasvezelversterkt kunststof. Dit bijzondere materiaal heeft uitstekende corrosiebestendige eigenschappen, die de ladders onbrandbaar maken en geschikt voor speciale uitdagingen. De lage thermische geleidbaarheid biedt bijvoorbeeld voordelen bij het werken in warmere omgevingen.

Chemisch bestendig
De ladders van glasvezelversterkt kunststof zijn zelfs in agressieve omgevingen chemisch bestendig. Ideaal bij werkzaamheden in omgevingen waarin bijvoorbeeld zuren en logen voorkomen.

Elektrische geïsoleerd
Ook hebben de ladders van glasvezelversterkt kunststof goede, elektrische isolatie-eigenschappen. Dit maakt de ladders geschikt voor werkzaamheden nabij of aan onder spanning staande delen. Hoewel de ladders een zeer goede elektrische isolatie bieden, kunnen ze statisch worden geladen. Daarom zijn de ladders niet geschikt voor gebruik in EX-zones.

Veiligheid
Veilig werken staat bij Roossien voorop. Alle ladders voldoen dan ook aan de EN-131 en de Warenwet. De glasvezelversterkte kunststoffen ladders zijn daarbij getest tot 1.000 Volt en voldoen aan de  EN-61478:2002 artikel 6.5.1 en A1:2004 categorie 1. Ook zijn de ladders gecertificeerd.

Innovatieve ladderschoen
De innovatieve en prijswinnende ladderschoenen van Nivello® zijn slijt- en slipvast en hebben een inwendig scharnier. Hierdoor staat de ladder altijd in de optimale positie. Door het anti-slipprofiel aan de onderkant van de ladderschoenen is de enkele ladder geschikt voor gebruik op elke ondergrond.

Maatwerk
Je ladder volledig afstemmen op jouw wensen? Bij Roossien maken we modulaire ladders en trappen moeiteloos op maat.