De enkele ladders van aluminium zijn gemaakt voor professioneel gebruik. De ladderbomen van de ladders zijn namelijk hoe hoger hoe steviger. Met het sterke, stabiele, rechthoekige ladderboomprofiel sta je bovendien altijd stevig op de ladder. De sporten zijn tweezijdig geribbeld en dankzij de gefelste sport-boomverbinding gaat de ladder jarenlang mee.

Aluminium ladders
De aluminium ladder van Roossien is verkrijgbaar in verschillende soorten en breedten. De standaard breedtemaat is 420 mm. De sportafstand is 280 mm.

Scharnierbare ladderschoenen
Door de ladderschoenen van Nivello® sta je altijd stevig op de ladders van Roossien. De glasvezelversterkte kunststoffen profielsporten zijn tweezijdig geribbeld en hebben een afmeting van 28 x 29 mm. De gefelste sport-boomverbinding zorgt voor een lange levensduur. De glasvezelversterkte kunststoffen profielen hebben een verouderingsbestendigheid van minimaal tien jaar

Stabiliteit
Elke enkele ladder heeft een standaard of Nivello®  stabiliteitsbalk. De keuze is aan jou. De standaard stabilisatiebalk heeft aan de zijkanten een groot rubberen oppervlak voor extra grip. De Nivello® stabilisatiebalk staat met een inwendig scharnier veilig in elke hoek. De onderzijde van deze laddervoet heeft een extra geribbeld oppervlak. De breedte van de stabiliteitsbalk hangt in beide gevallen af van de lengte van de ladder.

Veiligheid
Veiligheid staat bij Roossien voorop. De ladders zijn dan ook stuk voor stuk gecertificeerd en voldoen aan de meest recente Europese veiligheidsnormen.

Ergo-pad® handgreep
Met de ergo-pad® handgreep is de ladder eenvoudig te verplaatsen. Deze handgreep bevindt zich namelijk precies op het balanspunt. Zo til je de ladder altijd op het optimale draagpunt. De handgreep werkt ook als klemmechanisme voor transport.

Maatwerk
Je ladder volledig afstemmen op jouw wensen? Bij Roossien maken we modulaire ladders en trappen moeiteloos op maat.